Naarden renovatie serviceflat Het Ravelijn

In Naarden staat de ruimopgezette serviceflat Het Ravelijn.
Deze serviceflat was toe aan een grondige renovatie van de gevels en van de balkons.
De opdrachtgever wilde het gebouw tevens een meer eigentijdse allure geven. Daarnaast was het de bedoeling dat het gebouw energievriendelijker zou worden.
Ten behoeve van de renovatie zijn eerst alle puien vervangen voor nieuwe, goed geïsoleerde (warmte/kou en geluid) puien. Daarna zijn alle aluminium platen en hekken (zie foto 5) van balkons en galerijen verwijderd en vervangen door glazen balkonhekken en deels spijlenhekken.
Deze renovatie brengt aanzienlijke voordelen voor de bewoners met zich mee: beter geïsoleerde woningen, een ruimer uitzicht vanuit de woonkamer en vanaf de balkons op de mooi onderhouden tuinen rondom, en een fraaier uiterlijk voor de gehele flat.
De renovatie is thans bijna afgerond.

Foto 5 toont de oude situatie.

terug naar In uitvoering