Breukelen renovatie/uitbreiding kopwoning Nassaustraat

Dit woonhuis aan de Nassaustraat in Breukelen was de eindwoning van een blok woningen.

In eerste instantie is ons gevraagd om een dakopbouw te realiseren. Maar er bleek ook een mogelijkheid te bestaan om de woning aan de kopzijde en aan de tuinzijde uit te mogen breiden. Van deze mogelijkheid gebruikmakend ontstond een woning met een meer eigen karakter.  En op deze wijze ontstond een echte kopwoning.

Om de door de opdrachtgever gewenste extra ruimte te creëren is de woning totaal gerenoveerd en uitgebreid aan de kop- en tuinzijde. Daarnaast zorgt de dakopbouw voor extra ruimte. De uitbreidingen zijn weliswaar eigentijds, maar ze zijn in materiaal en in kleurgebruik volledig in harmonie met het bestaande blok.

Foto 2 toont de oude situatie.

terug naar Wonen