Amsterdam renovatie monument aan de Keizersgracht

Dit smalle grachtenpand aan de Keizersgracht te Amsterdam is een rijksmonument daterend uit de 18e eeuw. De oorspronkelijke indeling was nog vrijwel geheel intact.
Zoals gebruikelijk bij deze diepe grachtenpanden is ook in dit pand een lichtschacht tot de begane grond aanwezig ten behoeve van de lichttoetreding. De tuin aan de achtergevel is onderdeel van de beroemde prachtige binnentuinen tussen de Keizers- en Prinsengracht.
Het verwaarloosde pand, inclusief de lichtschacht, wordt volledig gerenoveerd. Daarbij worden de waardevolle details behouden en zonodig hersteld, zoals b.v. de marmeren tegelvloer in de corridor/gang, de houten trappen en trapleuningen, de stucplafonds met ingetogen ornamenten, de geprofileerde kozijnen en deuren. De indeling van het pand blijft nagenoeg zoals deze oorspronkelijk was.

terug naar In uitvoering